donderdag, 13. maart 2014 - 10:08 Update: 03-07-2014 0:40

Nog veel onduidelijk over rampvliegtuig Malaysia Airlines

foto van Malaysia Airlines | fbf
Foto: fbf
VS

Het rampvliegtuig van Malaysia Airlines heeft mogelijk langer gevlogen dan tot nu toe werd aangenomen. Dat schrijft de Amerikaanse krant The Wall Street Journal donderdag op basis van Amerikaanse onderzoekers en functionarissen van de veiligheidsdiensten.

Zaterdag verdween het toestel op onverklaarbare wijze van het radar. Zondag zouden Chinezen satellietbeelden hebben gemaakt van mogelijke wrakstukken. Deze beelden lijken niet van de Boeing.

De Amerikanen stellen vast op basis van automatisch verkregen gegevens van de motoren die zijn binnengekomen, dat het vliegtuig met aan boord 239 passagiers mogelijk 4 uur langer heeft doorgevlogen. Het is onderdeel van een systeem van Boeing voor het onderhoud en in de gaten houden van de motoren. Volgens The Wall Street Journal houden Amerikaanse antiterreurfunctionarissen de mogelijkheid open dat een van de vliegers of iemand anders met opzet de zogeheten transponder heeft uitgezet, waarmee het toestel getraceerd kan worden.

Helaas zijn er geen gegevens waaruit blijkt waar het toestel zich bevind. Op dit moment wordt nog altijd gezocht naar het toestel. De Maleisische minister van Defensie zegt dat de berichten dat de Amerikanen vandaag naar buiten hebben gebracht onjuist zijn.