zaterdag, 9. augustus 2014 - 17:29 Update: 10-08-2014 13:55

Nu ook 2 paarden in Drentse Gieten mishandeld

Gieten

De paardenmishandelaar die al enige tijd in Noord-Nederland actief is, heeft afgelopen week toegeslagen in de regio rond Gieten. In Gasselte en Balloo zijn twee paarden mishandeld. De politie zoekt eventuele getuigen.

Begin augustus werd door de eigenaar een verwonding bij een paard in Balloo ontdekt. Het paard (een merrie) stond gestald in een weide aan de Balloo in Balloo. Een tweede paard (een ruin) werd door de eigenaar gewond aangetroffen in een weiland aan de Wevenakkersweg tussen Gasselte en Gieten (vlakbij de Houtwal). Deze mishandeling vond plaats op vrijdag 8 augustus tussen 00.00 en 08.00 uur.

Mensen die iets hebben gezien van de mishandelingen of verdachte personen of voertuigen hebben waargenomen in Gasselte en/of Balloo worden verzocht contact op te nemen met de politie. Getuigen kunnen bellen met het landelijke telefoonnummer 0900-8844.

Onderzoeksteam
In Tolbert, Glimmen en Oldekerk zijn in de afgelopen periode ook al paarden mishandeld. De politie heeft een team samengesteld dat deze serie paardenmishandelingen onderzoekt. Het team bestaat uit medewerkers van de dierenpolitie, een analist en een tactisch rechercheur. Op deze wijze worden al deze zaken in kaart gebracht, zodat alle informatie centraal wordt binnengehaald en geanalyseerd.

Provincie:
Blik op 112: