maandag, 10. februari 2014 - 13:30 Update: 03-07-2014 0:42

NZa doet inval bij Altrecht GGZ Den Dolder

Foto van man met gebroken been in ziekenhuis | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Den Dolder

De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) is sinds maandagochtend bezig met een onderzoek bij Altrecht ggz in Den Dolder. Dit meldt de NZa maandag.

'Het onderzoek startte maandagochtend, na aanwijzingen dat de instelling mogelijk foutieve of onterechte declaraties heeft verstuurd', aldus NZa.

De NZa bekijkt de administratie van Altrecht om na te gaan of de aanwijzingen voor het fout declareren al dan niet kloppen. De zorg aan patiënten kan tijdens het onderzoek gewoon doorgaan.

De NZa mag als toezichthouder in de zorg onderzoek doen naar de administratie van zorgaanbieders. Dat is geregeld in de Wet marktordening gezondheidszorg. Zij kan bij zorgaanbieders nagaan of zij de juiste tarieven en prestaties in rekening hebben gebracht bij zorgverzekeraars.

De NZa houdt verscherpt toezicht op de GGZ en besteedt extra aandacht aan correct declareren. Al dan niet bewust te veel declareren leidt tot hogere zorgkosten, die uiteindelijk door de consument in zijn premie voor de zorgverzekering worden betaald. De NZa kan, als een zorgaanbieder te veel declareert, handhaven en bijvoorbeeld een aanwijzing, een last onder dwangsom en/of een boete opleggen.

Provincie: