dinsdag, 28. januari 2014 - 14:11 Update: 03-07-2014 0:43

Oefen-programma Oranje rond

Foto van Van Gaal | Archief FBF.nl
Foto: Archief FBF.nl
Foto van Van Gaal | Archief FBF.nl
Foto: Archief FBF.nl
Zeist

Het wedstrijdprogramma van het Nederlands elftal in aanloop naar de 2014 FIFA World Cup Brazil is rond. Zaterdag 31 mei speelt de ploeg van bondscoach Louis van Gaal tegen Ghana en vier dagen later, woensdag 4 juni, sluit Oranje de oefencampagne af met een wedstrijd tegen Wales. Eerder werden Frankrijk (5 maart) en Ecuador (17 mei) al vastgelegd als sparringpartner.

De laatste ontmoeting tussen Nederland en Ghana, dat tijdens het WK uitkomt in groep G samen met Duitsland, Portugal en de Verenigde Staten, vond vier jaar geleden plaats. Oranje won het voorbereidingsduel op de mondiale eindronde in Zuid-Afrika met 4-1 (Kuyt, Van der Vaart, Sneijder en Van Persie).

Wales speelde zes jaar geleden voor het laatst tegen Oranje. In de Rotterdamse Kuip won het Nederlands elftal zijn laatste oefenduel in aanloop naar EURO 2008 met 2-0 (1-0 Robben en 2-0 Sneijder).

Het treffen met Ghana, één van de vijf Afrikaanse WK-gangers, wordt gespeeld in Stadion Feijenoord in Rotterdam. De Amsterdam ArenA vormt het toneel van de wedstrijd tussen Nederland en Wales, daags voor het vertrek van Oranje naar Rio de Janeiro.

Onderstaand alle pre-WK-duels, inclusief locaties, op een rijtje:

woensdag 5 maart
21.00 uur
Frankrijk - Nederland
Stade de France, Parijs

zaterdag 17 mei
20.30 uur
Nederland - Ecuador
Amsterdam ArenA

zaterdag 31 mei
20.30 uur
Nederland - Ghana
Stadion Feijenoord, Rotterdam

woensdag 4 juni
20.30 uur
Nederland - Wales
Amsterdam ArenA
 

Categorie: