dinsdag, 20. mei 2014 - 17:28 Update: 03-07-2014 0:36

OM in beroep tegen vrijspraak maagchirurg

OM in beroep tegen vrijspraak maagchirurg
OM in beroep tegen vrijspraak maagchirurg
Assen

Op 15 april 2014 stond een 62-jarige verdachte voor de meervoudige strafkamer in Assen op verdenking van mishandeling met zwaar lichamelijk letsel tot gevolg danwel zwaar lichamelijk letsel door schuld.

Het ging hier om een voormalig maagchirurg die werd vervolgd voor het achterlaten van een wondgaasje tijdens een operatie in 2009. De officier eiste op de zitting een voorwaardelijke gevangenisstraf van drie maanden. De rechtbank Assen sprak de man vrij omdat de oud-chirurg niet opzettelijk een gaasje heeft achtergelaten en naar het oordeel van de rechtbank geen sprake was van zwaar lichamelijk letsel.

Het OM heeft besloten om tegen deze uitspraak in hoger beroep te gaan. De officier van justitie is van mening dat hij had kunnen weten dat er een gaasje weg was. Tijdens de operatie en ook na de operatie is hem verteld dat er een gaasje zoek was. Ondanks deze informatie heeft hij besloten om geen röntgenfoto te maken van het operatiegebied en heeft hij niet in het operatieverslag vermeld dat er een gaasje zoek was. De gevolgen voor de patiënte waren naar het oordeel van het OM dusdanig dat wel van zwaar lichamelijk letsel kan worden gesproken. Verdachte heeft dus wel degelijk strafbaar gehandeld.

Provincie:
Tag(s):