woensdag, 30. april 2014 - 8:16 Update: 03-07-2014 0:37

OM looft beloning uit voor gouden tip rond dood eigenaar café Casanova

Casanova | Politie
Foto: Politie
Amsterdam

Op zaterdagochtend 25 januari wordt de 58-jarige Kenneth Richards (bijnaam: Flaco) levenloos en ontkleed aangetroffen in zijn woning aan het Jeltje de Bosch Kemperpad in Amsterdam Oud-West.

De eigenaar van nachtcafé Casanova aan de Lootsstraat is door een misdrijf om het leven gekomen.

De zaak

De woning van 'Flaco' is overhoop gehaald en doorzocht. ‘Flaco’ is voor zover bekend het laatst in leven gezien toen hij de dag ervoor, vrijdagochtend vroeg rond 06.30 uur, zijn café afsloot in bijzijn van de vijf laatste bezoekers. Vanaf daar is hij vermoedelijk naar huis gegaan. Die ochtend heeft hij nog gebeld met een personeelslid. Dat was zijn laatste levensteken. Wat is er in de daarop volgende 24 uur gebeurd waardoor ‘Flaco’ zaterdagochtend in zijn woning overleden wordt aangetroffen?

‘Flaco’ runt al jaren het nachtcafé Casanova. Een drukbezocht café in Amsterdam West met veel bezoekers uit de Surinaamse en Braziliaanse gemeenschap. Hij was dan ook een zeer gewaardeerde man binnen de Surinaamse gemeenschap. Hij stond bekend als een zorgzame vader voor zijn kinderen en iemand die altijd voor je klaar stond. ‘Flaco’ droeg diverse sieraden, waaronder een gouden ring met een zwarte steen. Daarnaast had hij een grote opvallende gouden ketting met daaraan een ronde hanger waarop een steenbok staat afgebeeld. Deze sieraden zijn niet bij het slachtoffer aangetroffen.

Donderdagavond 23 januari 2014 was ‘Flaco’ aan het werk in Casanova. Omstreeks 21:00 uur is hij weggegaan en kwam uiteindelijk omstreeks 02:00 uur ’s nachts weer terug. Die avond is ‘Flaco’ mogelijk thuis geweest en zou hij mogelijk bezoek gehad hebben van meerdere personen.

Vragen

Het rechercheteam heeft een aantal concrete vragen:

 1. Wie heeft meer informatie over deze zaak?
 2. Wie heeft er meer informatie over de dader(s)?
 3. Wie heeft ‘Flaco’ vrijdag 24 januari 2014 overdag of ‘s avonds nog gezien en/of gesproken?
 4. Wie kan meer vertellen over de sieraden van ‘Flaco’ en wie heeft deze sieraden na zijn overlijden nog gezien?
 5. Wat is de reden geweest om ‘Flaco’ van zijn leven te beroven?
 6. Wie is er woensdag 22 of donderdag 23 januari rond 21.00 uur bij 'Flaco' thuis geweest?
 7. Wie zijn in de dagen voor zijn overlijden nog meer bij 'Flaco' op bezoek geweest?
 8. Wie kan iets vertellen over eventuele lopende conflicten of problematische contacten van 'Flaco'?

Scenario's

De politie roept u ook op om mee te denken over mogelijke scenario's. Wat heeft er toe geleid dat ‘Flaco’ in zijn woning aan het Jeltje de Bosch Kemperpad is omgebracht? Was het een conflict binnen de familie? Had ‘Flaco’ vijanden? Waren schulden de oorzaak? Was ‘Flaco’ actief binnen het criminele circuit en betreft het een afrekening?

Wie kan verder bedenken waarom:

 • de sieraden van ‘Flaco’ niet bij hem of in de woning zijn aangetroffen?
 • de woning overhoop is gehaald?
 • er geen sporen van braak aanwezig lijken te zijn bij de woning van 'Flaco'?

Beloning

Het Openbaar Ministerie heeft een beloning uitgeloofd van 10.000 euro. Deze beloning wordt uitgeloofd aan degene die informatie verstrekt die leidt tot de aanhouding en veroordeling van de dader(s) c.q. mededader(s) van deze moord c.q doodslag.

Provincie:
Tag(s):