vrijdag, 18. juli 2014 - 14:11 Update: 18-07-2014 14:23

Onderzoeksraad Voor Veiligheid (OVV) naar Oekraïne

Onderzoeksraad Voor Veiligheid (OVV) naar Oekraïne
Donetsk/Oekraïne

De Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) zal afreizen naar de Oekraïne om deel te nemen aan het internationaal onderzoek naar de vliegramp met vlucht MH17 in de regio van Donetsk. Dit heeft de OVV vrijdagmiddag laten weten.

'Geschokt'
‘Wij zijn geschokt door de vliegramp in Oekraïne en leven mee met de nabestaanden. De Raad wil alles in het werk stellen om voor de nabestaanden een zo duidelijk mogelijk beeld van de ramp te krijgen’, aldus de OVV.

Formeel verzoek
Vrijdagochtend om 08.00 uur is de Onderzoeksraad voor Veiligheid door de Oekraïense onderzoeksraad (NBAAI) formeel op de hoogte gebracht van de vliegramp. Daarbij is het verzoek gedaan om deel te nemen aan het internationaal onderzoek. 

Op basis van de internationale wet- en regelgeving (ICAO) is het land waar het vliegtuig is neergestort verantwoordelijk en leidend voor het onderzoek naar de toedracht. In navolging van de melding stuurt de Onderzoeksraad een team van onderzoekers om deel te nemen aan het internationaal onderzoek. 

Zwarte dozen
Verder wordt er contact opgenomen met de betrokken autoriteiten voor het uitlezen van de ‘zwarte dozen’. De Onderzoeksraad voor Veiligheid vindt het van groot belang dat er grootschalig en breed onderzoek wordt gedaan naar de vliegramp. 

Vanwege het grote aantal Nederlandse slachtoffers dat te betreuren is, zal de Onderzoeksraad waar mogelijk bijdragen aan het onderzoek naar de toedracht.

Lees alles over:
Categorie: