zaterdag, 13. december 2014 - 11:45 Update: 14-12-2014 17:53

Ook rechtzetten omgevallen bouwkraan huwelijksaanzoek ging fout (VIDEO)

Huwelijksaanzoek in IJsselstein ging niet van een ''leien dakje''
Foto: DannyG@Danny_85G
IJsselstein

In IJsselstein heeft een huwelijksaanzoek zaterdagochtend voor de nodige commotie gezorgd. Een man wilde zijn vriendin ten huwelijk vragen en had daarvoor een bouwkraan ingehuurd.

Maar gezien de kraan niet goed was gezekerd, viel deze dwars door het dak bij de buren aan de Maria van Henegouwenstraat.

Tijdens het bergen van de kraan ging het opnieuw mis en ramde de kraan voor een tweede keer het dak van de rijtjeswoning. De dochter van de bewoners van de getroffen woning had voor de kraan door het dak viel net haar slaapkamer verlaten. De man die zijn vriendin de hand wilde vragen wist tijdens de 'vrije val' uit de bak springen. Hij raakte niet gewond.

Het kraanbedrijf uit Lopik heeft een tweede kraan laten komen om de omgevallen kraan weer rechtop te zetten. Twee woningen zijn op last van de brandweer tijdelijk ontruimd. De gemeente zal maandag de woningen verder inspecteren of de constructie bewoning nog toelaat. Dat betekend voor twee gezinnen dat zij niet terug kunnen naar hun woning. 

Het huwelijksaanzoek heeft korte tijd na het incident toch nog plaatsgevonden. De vriendin van de man heeft ja gezegd. Vervolgens is het stel naar Parijs vertrokken. 

Provincie:
Blik op 112: