maandag, 11. augustus 2014 - 20:57 Update: 11-08-2014 21:11

Oorlogsgeheimen behaalt titel Gouden Film

Oorlogsgeheimen behaald titel Gouden Film
Foto: Ned. Filmfestival
Amsterdam

De film Oorlogsgeheimen heeft sinds de bioscooprelease op donderdag 3 juli meer dan 100.000 bezoekers naar de bioscoop getrokken daarom kregen regisseur Dennis Bots en de twee jonge hoofdrolspelers Joes Brauers en Maas Bronckhuyzen maandag een Gouden Film overhandigd in bioscoop het Ketelhuis.

OORLOGSGEHEIMEN gaat over de twaalfjarige vrienden Tuur en Lambert. De jongens uit hetzelfde idyllische Zuid-Limburgse dorp zijn al van jongs af aan onafscheidelijke vrienden. Die vriendschap komt echter onder druk te staan als de oorlog dichtbij komt. Tuurs ouders gaan in het verzet en die van Lambert worden lid van de NSB.

Dan komt ook nog Maartje, een meisje uit het westen, tijdelijk in het dorp wonen. Zij heeft een groot geheim en besluit dat alleen met Tuur te delen. Die keus drijft de jongens uit elkaar en brengt Maartje in groot gevaar. Tuur dreigt niet alleen z’n vriendschap met Lambert , maar ook z’n hele gezin te verliezen. Hij zal er alles aan moeten doen om beiden te redden. 

Met het behalen van de status van Gouden Film maakt OORLOGSGEHEIMEN kans op het Gouden Kalf voor de UPC Publieksprijs 2014. Films die voor deze prijs in aanmerking komen, zijn de films die de status van Gouden Film (100.000 betaalde bioscoopbezoeken) hebben behaald in de periode van 1 september 2013 tot 1 september 2014. De Gouden Film wordt uitgereikt namens het Nederlands Film Festival en het Nederlands Filmfonds.

Categorie:
Provincie: