zaterdag, 1. maart 2014 - 19:57 Update: 03-07-2014 0:41

Oplichtster doet zich voor als medewerkster bank

Foto van vrouw met telefoonhoorn | Sxc
Foto: SXC
Roosendaal

Een vrouw uit Roosendaal heeft bij de politie gemeld dat zij op zeer geraffineerde wijze is benaderd door een oplichtster die zich voordoet als medewerkster van een bank.

Opgebeld

De meldster wordt vrijdagmiddag thuis opgebeld door een vrouw die zich uitgeeft als Angelique de Bruin van de afdeling algemene zaken van haar bank. Zij vertelt aan de meldster dat de bank de Random Readers gaan vervangen en vraagt haar om de pincode in het apparaat in te voeren en het pasnummer door te geven. De meldster vertrouwt het niet en verbreekt de verbinding.

Brutaal

Vermoedelijk denkt de oplichtster dat de brutalen de halve wereld hebben, want de meldster wordt direct opnieuw gebeld met de mededeling dat het verzoek echt  en betrouwbaar van de bank afkomstig is. De meldster trap er niet in en verbreekt onmiddellijk opnieuw de verbinding. Bij haar contact met de bank wordt bevestigd dat deze nooit dergelijke opdrachten geeft.

Waarschuwing

De politie waarschuwt om zeer alert te zijn op de geslepenheid van dergelijke methodes die in eerste instantie zeer betrouwbaar overkomen. De meldster hoorde op de achtergrond meerdere stemmen, waardoor het erop lijkt alsof er vanaf een callcenter gewerkt wordt. Dus mogelijk zijn er meerdere mensen op deze wijze benaderd. Deze oplichtster spreek met een licht Arabisch accent.

Provincie:
Blik op 112: