dinsdag, 20. mei 2014 - 16:20 Update: 03-07-2014 0:36

Opnieuw aanhoudingen in witwasonderzoek

Opnieuw aanhoudingen in witwasonderzoek
Foto: Archief FBF.nl
Leeuwarden

De politie heeft dinsdagochtend opnieuw aanhoudingen verricht in een witwasonderzoek. Het gaat om twee vrouwen uit Leeuwarden, 24 en 51 jaar.

Het tweetal wordt verdacht van het witwassen van crimineel geld en/of deelname aan gelegenheidsstructuren die het witwassen van crimineel geld mogelijk maken. Beide verdachten zijn ingesloten voor verhoor. Het gaat om familieleden van één van de eerder aangehouden hoofdverdachten.

Eerdere aanhoudingen

Vorige week dinsdag werden in het kader van dit witwasonderzoek al vier personen aangehouden. De twee hoofdverdachten, 34 en 47 jaar uit Leeuwarden zijn afgelopen vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Die heeft beide mannen voor 14 dagen in bewaring gesteld. De andere twee verdachten die werden aangehouden in een hennepkwekerij, zijn inmiddels op vrije voeten gesteld, maar blijven verdachte.

Zoekingen

Tijdens de actiedag van afgelopen dinsdag werd op 15 locaties zoeking gedaan. Daarbij werd beslag gelegd op allerlei waardevolle goederen en tenminste 150.000 euro aan contant geld en 250.000 euro liquide middelen. Ook in de rest van de week zijn op verschillende locaties in Leeuwarden nog zoekingen gedaan. Inmiddels is er beslag gelegd op woningen, auto’s, boten, geld en waardevolle goederen met een totale waarde van ongeveer 2,8 miljoen euro.

Misdaad mag niet lonen

De politie en het Openbaar Ministerie werken nauw samen om criminelen te raken op een plek die pijn doet: in de portemonnee. Het afpakken van crimineel verkregen vermogen hoort daar bij. Door deze aanpak hebben verdachten geen profijt van hun daden en wordt duidelijk gemaakt dat misdaad niet loont.

Provincie:
Tag(s):