woensdag, 12. maart 2014 - 10:39 Update: 03-07-2014 0:40

Optreden Rolling Stones op Pinkpop bijzonder

Foto van Mick Jagger Rolling Stones | Archief EHF
Foto: Archief EHF

Op zaterdag 7 juni zullen The Rolling Stones op Pinkpop staan, zo heeft de band woensdag via de officiële smartphone-app bekendgemaakt, zo melden verschillende media woensdag.

Op de app laat Mick Jagger weten: 'In ben dol op festivals in de zomer en ik kan niet wachten tot we naar Europa gaan.' Eerder waren er al geruchten dat de band naar het festival in Landgraaf zou komen. Maar Pinkpop-organisator Jan Smeets kan de deelname van The Rolling Stones nog niet bevestigen omdat de Stones nog geen contract hebben getekend. Tegen de NOS zegt hij: 'Het zou zo maar kunnen dat ze komen, maar zo lang ik het verlossende telefoontje nog niet heb gehad, spring ik geen gat in de lucht.'

Zelf hebben The Rolling Stones woensdag wel aangekondigd dat ze de hoofdact zullen zijn op Pinkpop Festival in Nederland op zaterdag 7 juni en op het TW (Werchter) Classic Festival in België op zaterdag 28 juni. De shows maken deel uit van de '14 ON FIRE'-tour. Het is de eerste keer dat The Rolling Stones op het LImburgse festival spelen. De band, bestaande uit Mick Jagger (70), Keith Richards (70), Charlie Watts (72) en Ron Wood (66) was in 2007 voor het laatst in Nederland. Toen gaven ze een optreden in het Goffertpark in Nijmegen.

Dit jaar is de 45e editie van het Pinkpopfestival. Behalve de Stones hebben Metallica, Arcade Fire, Bastille, Ed Sheeran, Boxer Rebellion, Jake Bugg, Editors en de populaire Belgische zanger Stromae al toegezegd. Later vandaag wordt het complete programma van het driedaagse festival bekendgemaakt. De 45ste editie van het festival wordt op 7, 8 en 9 juni in het Limburgse Landgraaf gehouden. Zaterdag start de kaartverkoop voor het festival.