vrijdag, 13. juni 2014 - 22:53 Update: 03-07-2014 0:34

Oranje kwam los na gelijkmaker Van Persie

foto van Nederland Spanje
Brazilië

(ElfVoetbal) Vrijdag de 13e is vanaf nu nooit meer een ongeluksdag in Nederland. Oranje wist met liefst 1-5 van de wereldkampioen Spanje te winnen!

De eerste grote kans van de wedstrijd was na zeven minuten van Nederland. Wesley Sneijder werd, op een zelfde wijze als Arjen Robben vier jaar geleden in de WK-finale voor Iker Casillas, gezet maar de middenvelder schoot de bal tegen de doelman.
Na 12 minuten maakte De Guzman een onnodige fout. De middenvelder verloor de bal en daardoor werd Diego Costa gelanceerd. In een één-op-één met Ron Vlaar won de Nederlander het duel van de Spanjaard.

Even daarna was er opnieuw een kans voor de Spanjaarden. David Silva wilde schieten, maar Ron Vlaar bracht opnieuw redding. De nummer twee van Oranje deed dat een paar minuten later weer toen de bal bij Costa terecht kwam. In de 26e minuut viel Costa heel gemakkelijk en gaf de scheidsrechter een strafschop. De arbiter dacht dat Stefan de Vrij de spits van Spanje raakte, maar via de beelden op de televisie leek het er toch niet op. Hoewel het op de beelden ook nog niet heel goed te zien was. Xabi Alonso benutte de strafschop, ondanks dat Cillessen in de goede hoek dook, wel.

Spanje was de betere ploeg in de eerste helft. Iniesta zette met een prachtige pass David Silva voor de goal. Hij probeerde de bal over Cillessen te stiften, maar de doelman tikte de bal goed uit het doel. Gelijk na de kans van de Spanjaarden was het voor Nederland wel raak. Robin van Persie maakte in de 44e minuut een wereldgoal! De spits kopte Oranje op gelijke hoogte na een schitterende pass van Daley Blind.

Zeven minuten na rust gaf Blind opnieuw een prachtige bal. Hij vond Robben en die nam de bal daarna heel fraai aan en zette Pique op het verkeerde been en ronde daarna de bal goed af. Nederland op 1-2! Nederland werd beter en beter. Een half uur voor het einde van de wedstrijd kwam Oranje er weer heel gevaarlijk uit. Janmaat lobte de bal op Van Persie en de spits schoot de hard op de lat. Ongeveer tien minuten later was het weer raak voor Oranje! Het leek wel een droom! 3-1! De Vrij kopte de bal bij de tweede paal binnen na een vrije trap van Sneijder.
In de 69e minuut deed Spanje iets terug. Silva scoorde, maar zijn doelpunt werd vanwege buitenspel afgekeurd.

Twee minuten na de afgekeurde goal van Spanje was het voor Nederland weer raak! 1-4! Opnieuw maakte Van Persie het doelpunt!
Oranje bleef maar doorgaan. In de 79e minuut werd het zelfs nog 1-5! Robben sprintte Sergio Ramos eruit en omspeelde Casillas. Hij scoorde de goal!