vrijdag, 27. juni 2014 - 18:51 Update: 03-07-2014 0:34

Oranje maakte de meeste overtredingen op WK

Foto van scheidsrechter met gele kaart | EHF
Foto: EHF
Foto van Oranje-elftal | Archief FBF.nl
Foto: Archief FBF.nl
Foto van scheidsrechter met gele kaart | EHF
Foto: EHF
Foto van Oranje-elftal | Archief FBF.nl
Foto: Archief FBF.nl
Brazilië

(ElfVoetbal) Nederland maakte in de groepsfase van het WK de meeste overtredingen van alle landen. Liefst 68 keer moesten de scheidsrechters ingrijpen. Oranje eindigt in het klassement ruim voor Costa Rica en Argentinië, die respectievelijk 60 en 56 keer werden teruggefloten.

Dat berekende de NOS. Daley Blind voert de Oranje-lijst aan met negen overtredingen. Vier anderen gingen vaker over de schreef. Oud-eredivisionist Reza Ghoochannejhad (17), zijn Iraanse landgenoot Andranik Teymourian (12), Bosniër Muhamed Besic (10) en Costaricaan Bryan Ruiz (10) maakten het nog bonter.

Oranje is geen koploper in het kaartenklassement. De spelers van Oranje zagen in totaal vijf keer geel. Honduras en Ivoorkust delen deze twijfelachtige eer met zeven gele prenten.
Robben nog maar net afgetroefd
Arjen Robben had een groot aandeel in de succesvolle WK-campagne met drie goals en een assist. Slechts drie spelers deden het beter in de eerste drie WK-wedstrijden van hun land: Thomas Müller (vier goals, een assist), James Rodriguez (drie goals, twee assists) en Karim Benzema (drie goals, twee assists). Daley Blind en Juan Cuadrado leverden de meeste assists: drie in totaal.

Categorie:
Tag(s):