woensdag, 5. maart 2014 - 23:09 Update: 03-07-2014 0:41

Oranje niet opgewassen tegen Frankrijk

Foto van Oranje gekte voetbal | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Frankrijk

(Elfvoetbal) Het Nederlands elftal is woensdagavond relatief kansloos onderuit gegaan tegen Frankrijk.

Het thuisland was gedurende de hele wedstrijd de bovenliggende partij en kwam defensief niet in de problemen. Karim Benzema en Blaise Matuidi namen tijdens de 2-0 zege de doelpunten voor hun rekening.

Tijdens een prachtige ambiance mochten Jean-Paul Boëtius en Quincy Promes hun debuut maken. Beide spelers begonnen onbevangen aan de wedstrijd, maar gingen gaandeweg mee in het niveau van de rest van Oranje. Het Nederlands elftal had weinig in te brengen tegen Frankrijk. Ron Vlaar voorkwam in eerste instantie de voorsprong van de Fransen door een kopbal van Karim Benzema van de doellijn te halen. De thuisploeg bleef aanzetten en dat resulteerde uiteindelijk alsnog in een goal voor de Fransen.

Blaise Matuidi zette met een fraaie pass Benzema vrij aan de rechterkant in de zestien. Met een hard schot versloeg de spits van Real Madrid doelman Jasper Cillessen, die daarbij niet helemaal vrijuit leek te gaan. Het was slechts een kwestie van wachten op de 2-0. De verdubbeling viel dan ook voor de theepauze. Na een mooie aanval werkte Matuidi op schitterende wijze het leder binnen. Een voorzet kwam achter de middenvelder terecht, maar met een soort van volley slaagde de speler van Paris Saint-Germain er alsnog in om zijn naam op het scorebord te zetten.

In de tweede helft lag het speltempo een stuk lager, waardoor Nederland minder last had van Frankrijk. Desondanks bleef het thuisland de bovenliggende partij en had het controle over de wedstrijd. Bondscoach Louis van Gaal liet in het tweede bedrijf Karim Rekik en Davy Klaassen hun debuut in het shirt van Oranje maken. Ook zij konden niet voorkomen dat Frankrijk relatief eenvoudig de baas bleef en met 2-0 aan het langste eind trok.

Categorie: