dinsdag, 9. september 2014 - 23:21

Oranje verliest in de EK-kwalificatie tegen Tsjechië

Foto van Oranje voetbal muts | Archief EHF

(ElfVoetbal/BlikopNieuws) Het Nederlands elftal heeft de eerste wedstrijd in de EK-kwalificatie tegen Tsjechië verdiend met 2-1 verloren.

De ploegen leken af te gaan op een gelijkspel, maar een enorme fout van Janmaat in de blessuretijd kwam Oranje erg duur te staan.

Oranje begon de wedstrijd in de veelbesproken 5-3-2 opstelling, dat kwam Hiddink op de nodige kritiek te staan. De critici kregen aanvankelijk gelijk toen Oranje na 21 minuten op een 1-0 achterstand kwam . Die achterstand kwam tot stand door een geweldig doelpunt vanDockal, die de bal met links vol op zijn schoen liet vallen en de bal binnenkant paal in het net zag verdwijnen. Jasper Cillessen was kansloos. De achterstand was voor Hiddink dan ook de reden om in te grijpen en Veltman te vervangen door Narsingh. Zo ging Nederland toch weer 4-3-3 spelen, om wat meer grip te krijgen op de wedstrijd.

Dat lukte aardig, want in de 55e minuut kwam de gelijkmaker van Stefan de Vrij. Het begon bij een corner van Memphis, die bal kwam terug en kwam terecht bij Daley Blind. De kersverse aankoop van Manchester United gaf de bal goed voor en De Vrij wist knap in de lange hoek raak te koppen. Daarna werd de ploeg van Hiddink nog een aantal keer gevaarlijk maar het doelpunt bleef uit. De ploegen leken af te gaan op een gelijkspel, maar in de blessuretijd ging het alsnog mis. Een op het oog ongevaarlijke voorzet kwam terecht op het hoofd van Daryl Janmaat, die wilde beheerst terug koppen op zijn doelman. Maar kopte op de paal waardoor de bal terug het veld in kwam en recht voor de voeten van Pilar. Die had de bal voor het intikken en deed dat ook. Zo staat Oranje met lege handen na het eerste duel.