maandag, 3. november 2014 - 13:23 Update: 03-11-2014 13:26

'Overvalster blijkt verwarde vrouw'

'Overvalster blijkt verwarde vrouw'
Foto: Achief MV
Soest

In het onderzoek naar de overval op een Hema-vestiging aan de Burgemeester Grothestraat heeft de politie een verdachte aangehouden.

Op donderdagmiddag 16 oktober liep een vrouw de winkel in en bedreigde zij een personeelslid met een "wapen" en eiste zij geld. Met een geldbedrag vluchtte zij de winkel uit in de richting van de parkeerplaats. In de omgeving werd zij echter niet meer aangetroffen. Wel beschikte de politie over een uitgebreid signalement en camerabeelden van de winkel.

Een dag later, op vrijdagavond 17 oktober, vond een soortgelijk incident plaats bij een winkel aan de Nieuwe Poort in Woudenberg. Rond 18.05 uur liep een vrouw de winkel in en bedreigde zij met een verborgen "wapen" de medewerkster van de winkel. Dit keer liep het echter anders dan de overvalster zich had voorgesteld. Het personeelslid liep direct de winkel uit en riep naar omstanders dat zij werd overvallen. Twee passanten die de winkel passeerden hielden de vrouw vast en droegen haar over aan de gewaarschuwde politie.
De ernstig verwarde 29-jarige vrouw uit Amersfoort werd ingesloten en een dag later opgenomen in een psychiatrische inrichting. De recherche legde direct een relatie met de eerdere overal in Soest omdat het signalement en de methode vrijwel overeenkomstig waren. Na het onderzoek van de beelden van de beveiligingscamera in de Hema bleek inderdaad dat het hier om dezelfde vrouw ging. Een proces-verbaal wordt opgemaakt en overgedragen aan justitie

Provincie:
Blik op 112: