zondag, 14. december 2014 - 16:12 Update: 14-12-2014 16:17

Paard raakt bekneld in paardentrailer op N33 Veendam

Veendam

Hachelijke momenten voor een paard en zijn baasjes zaterdag aan de einde van de middag.

De N33 bij Veendam is zaterdag aan de einde van de middag enige tijd in beide richtingen afgesloten geweest. Rond 17.30 reed een man met twee jonge vrouwen in hun auto met daarachter een paardentrailer over de N33 vanuit de richting Veendam in de richting van Meeden. Halverwege de weg werd het paard in de trailer erg onrustig. De automobilist vertrouwde de zaak niet en parkeerde zijn auto met trailer op de parkeerhaven. Al snel kwam hij erachter dat het niet goed ging met het paard.

Door nog onbekende oorzaak is het paard met zijn voorbenen over een stang heen gekomen waardoor het dier bekneld kwam te zitten. Ze riepen de hulp in van de brandweer. Bij aankomst werd besloten om de stang waar het dier in vastzat los te maken.

Op last van de politie werd uit voorzorg een blokkade op de N33 gemaakt waardoor de weg in beide richtingen werd afgesloten. Dit omdat het paard mogelijk kon uitbreken na zijn bevrijding. Gelukkig gebeurde dit niet. De brandweer wist het dier snel te bevrijden. Na een half uur werd de N33 weer vrijgegeven. Onder begeleiding van de politie en de brandweer werd de auto en de paardentrailer naar huis gebracht. Niemand raakte gewond.

Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):