maandag, 21. april 2014 - 13:30 Update: 03-07-2014 0:37

Paaspop in goede sfeer verlopen

Paaspop in goede sfeer verlopen
Schijndel

De politie kijkt tevreden terug op het verloop van het Paaspop evenement dat van vrijdag 19 april tot en met zondag 20 april plaatsvond in Schijndel. De sfeer was goed. Tijdens het driedaagse evenement hield de politie enkele personen aan voor onder andere zakkenrollerij en het aantreffen van drugs.

Tijdens Paaspop zijn drie mannen aangehouden omdat ze drugs bij zich hadden. Vrijdagavond liepen een 38-jarige man uit Zwolle met drie gripzakjes weed en vier gripzakjes speed en een 25-jarige man uit Asten met 16 XTC-pillen tegen de lamp en zondagavond een 24-jarige man uit Boekel. Hij had 3 sealtjes cocaïne en 17 XTC-pillen in zijn bezit. De man uit Asten kreeg een boete van 400 euro opgelegd en de andere twee verdachten taakstraffen van respectievelijk 50 en 100 uur. Zaterdag hield de politie een 58-jarige man uit Veghel aan op verdenking van het in het gezicht slaan van een beveiligingsmedewerker. Na verhoor kreeg ook deze verdachte een boete van 400 euro opgelegd.

Aanzienlijk minder zakkenrollerijmeldingen
Tijdens Paaspop 2013 kwamen meer dan honderd aangiften van zakkenrollerij binnen. Reden temeer voor de politie en de organisatie om extra alert te zijn op zakkenrollerij tijdens Paaspop dit jaar. De bezoekers zijn waar mogelijk ook gewaarschuwd voor zakkenrollers en kregen via social media als twitter tips om zakkenrollerij te voorkomen. Het aantal gevallen van zakkenrollerij is in vergelijking met het jaar ervoor aanzienlijk beperkt gebleven met tot nu toe achttien meldingen. Op vrijdagavond hield de politie vier mannen variërend in leeftijd van 20 tot 26 jaar aan op verdenking van zakkenrollerij. Zij zitten nog vast voor verder onderzoek. Zondagavond zagen agenten een man een poging doen om iets uit een tas van een bezoeker weg te nemen. Het ging om een 35-jarige Duitser. De politie hield hem aan. Na verhoor is hij vrijgelaten.

Provincie:
Tag(s):