vrijdag, 3. januari 2014 - 14:20 Update: 03-07-2014 0:45

Patiënt bij rookhok ziekenhuis mishandeld door verwarde man

Foto van sigaret rokende man | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Breda

Een 29-jarige patiënt uit Oosterhout, die bij een rookhok buiten het ziekenhuis in Breda een sigaretje stond te roken, is vrijdagochtend door een 41-jarige verwarde Bredanaar mishandeld. Dit meldt de politie vrijdag.

De verwarde 41-jarige man is door de politie aangehouden. Agenten namen de verdachte over van beveiligers die op het tumult waren afgekomen. De 41-jarige man was geen patiënt in het ziekenhuis. Hij is ingesloten.

Sigaretje
Het slachtoffer verklaarde dat hij naar buiten was gelopen om bij het daarvoor bestemde hok een sigaret te roken. Hij zag in de ruimte al een man zitten en besloot zijn sigaret voor het rokershok op te steken. 

Hij zag dat die andere man opstond en hem heel boos aankeek en direct begon te slaan. Hij rende via de draaideur terug het ziekenhuis in, waarbij hij werd achtervolgd door zijn belager. 

In de draaideur werd hij opnieuw door de voor hem wildvreemde man geslagen en ook geschopt. Twee beveiligers haalden de agressieve en scheldende man van hem af. De aangever liep een pijnlijke kaak en grote bult op zijn hoofd op.