zaterdag, 14. juni 2014 - 9:00 Update: 03-07-2014 0:34

Van Persie: Een droom die uitkomt

Foto van wij houden van Oranje voetbal | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Salvador/Brazilië

(Elfvoetbal) Nederland zal dit nooit meer vergeten. Oranje won vrijdagavond met 1-5 van wereldkampioen Spanje. Robin van Persie was ontzettend blij na afloop.

"Dit is voor iedereen een droom die uitkomt," zei Van Persie tegen de NOS. "Het is soms onverklaarbaar hoe dit soort dingen gebeurt. Het ontstaat soms, we moeten er maar gewoon van genieten met z'n allen. Dit is fantastisch. Tegelijkertijd zijn het gewoon drie punten, we moeten door. Maar we mogen hier wel van genieten!"

Van Persie wist iets voor rust de 1-1 te scoren. "Het was een lekker moment om 'm te maken, we gingen met een lekker gevoel de rust in. En daarna maakten we op een fantastisch moment de 1-2, na 53 minuten. Dat was voor hen echt een mokerslag," zei Van Persie.

"We zijn na die 1-2 gewoon doorgegaan en niet gestopt. Vaak stop je na zo'n 1-2, maar we gingen door en door en door. Je hebt echt kunnen zien dat we fit waren! Dit is de verdienste van Van Gaal, het is zijn tactiek. Als je kijkt hoe hij ons heeft voorbereid, hoe hij het heeft voorspeld."

"Het is exact zo gegaan als de technische staf het heeft voorspeld. We moeten hier lekker van gaan genieten, vanavond. Ook iedereen in Nederland! Ik kan niet wachten tot ik de beelden terugzie. Vanaf morgen moeten we de knop weer omzetten en door tegen Australië. Dan moeten we de volgende drie punten pakken," aldus de aanvoerder.

Categorie:
Tag(s):