vrijdag, 12. september 2014 - 14:05 Update: 12-09-2014 20:31

Persoonsverwisseling moord Voorhorst lijkt volgens politie onaannemelijk

Politie:persoonsverwisseling moord Robert Voorhorst lijkt onaannemelijk
Foto: Politie
Zwolle

De politie noemt een persoonsverwisseling rond de liquidatie van Robert Voorhorst 'hoogst onwaarschijnlijk'. 'Dit heeft uitgebreid onderzoek naar de moord op Zwollenaar Robert Voorhorst uitgewezen', meldt de politie vrijdag.

'Er is na zeer intensief speurwerk door de recherche tot op heden geen enkel bewijs voor dit scenario gevonden. Het uitblijven van tips in die richting na oproepen in onder meer Opsporing Verzocht versterken en bevestigen deze uitkomsten van het onderzoek', aldus de politie.

De signalen over een mogelijke persoonsverwisseling bleven de afgelopen dagen hardnekkig de kop opsteken. Dit leverde logischerwijs de nodige onrust op in de wijk Stadshagen, met name in de directe omgeving van de Akkerbergstraat waar de aanslag plaatsvond. De politie hoopt dat door het ontkrachten van deze signalen de rust snel weerkeert in de wijk. Uiteraard zal zij de komende tijd ook nog steeds zichtbaar en onzichtbaar in de wijk aanwezig zijn.

Tips
Het onderzoeksteam naar de moord op Robert Voorhorst heeft de afgelopen dagen ook uit de wijk Stadshagen meerdere tips mogen ontvangen en wil de mensen hiervoor bedanken. Vanzelfsprekend wordt deze informatie zeer vertrouwelijk en met de grootste zorg behandeld. Deze informatie helpt het rechercheteam enorm met het onderzoek.

Mede hierdoor krijgt het team een helder beeld van opvallende en/of verdachte zaken zoals voertuigen en personen in de buurt. Ook schept deze informatie meer duidelijkheid over de achtergrond van het slachtoffer. De politie roept mensen die nog informatie hebben en dit nog niet gedeeld hebben met de politie nadrukkelijk op om zich alsnog te melden. Uiteraard zal ook hier de grootste zorg aan worden besteed.

Provincie:
Blik op 112: