dinsdag, 7. oktober 2014 - 18:40 Update: 08-10-2014 19:37

Peter R. Vries verbaasd over aankondiging RTL Late Night

Peter R. de Vries denkt te weten waar moordenaar Els Borst zich schuilhoudt
Foto: Politie/inzet FBF
Amsterdam/Bilthoven

Het blijkt dat RTL Late Night, de aankondiging die zij eerder dinsdagmiddag deden over een vermeende uitspraak van Peter R. de Vries die zou hebben gezegd dat hij wist wie Els Borst heeft vermoord, sterk heeft overtrokken. Peter R. de Vries heeft dit dinsdag aan het begin van de avond via Twitter ontkracht.

'Kom net uit lezing... Schrik me kapot over nieuws: ik weet niet wie #ElsBorst vermoordde. Te scherpe aankondiging!!', laat De Vries op Twitter weten. 'Ik heb uitsluitend een idee in welke hoek de moordenaar van #ElsBorst gezocht moet worden, niet wie het is. Aankondiging RTL te scherp...', aldus De Vries. De redactie van RTL Late Night twitterde dinsdag. ‘@PeterRdeV denkt te weten waar de moordenaar van oud-minister Els Borst zich schuilhoudt. Hij vertelt het in #rtlln’, aldus de tweet.

Oud-minister Els Borst- Eilers (81) werd maandagavond 10 februari 2014 rond 18.45 uur dood gevonden in de garage van haar woning aan de Ruysdaellaan in Bilthoven. Het rechercheonderzoek wijst uit dat ze waarschijnlijk al op zaterdagavond 8 februari is overleden, nadat ze het D66-congres in de Beurs van Berlage in Amsterdam bezocht. Uit aanvullend onderzoek door het NFI in combinatie met rechercheonderzoek is de conclusie dat Els Borst-Eilers is omgekomen door een misdrijf.

Tips

De politie kreeg zo’n 40 tips, bijvoorbeeld met suggesties wie de verwarde man kan zijn, en er is veel gebeld over de vrouw met de rode jas en hoofddoek. Maar helaas is van beiden nog niet vastgesteld wie ze zijn. De politie heeft ook nog steeds niemand gesproken die mevrouw Borst heeft gezien na haar aankomst die zaterdag om 19.00 uur op station Bilthoven toen ze terugkwam van het partijcongres van D’66 in Amsterdam. Ook Opsporing Verzocht behandelt de zaak dinsdagavond opnieuw. 

Provincie:
Blik op 112: