vrijdag, 28. maart 2014 - 14:29 Update: 03-07-2014 0:39

Politiauto in brand gestoken na melding inbraak

Foto van uitgebrande politieauto | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Zundert

Twee agenten keken donderdagavond wel heel vreemd op toen zij na een melding over een inbraak in Zundert terugkwamen bij hun politieauto. Dit meldt de politie vrijdag.

'De politieauto die geparkeerd stond aan de Berkenlaan stond in lichterlaaie en brandde volledig uit. We gaan uit van brandstichting en zijn gestart met een onderzoek', aldus de politie.

Poging inbraak
Agenten waren rond 20:30 uur in een woning aan de Berkenlaan bezig met het opnemen van een aangifte van een poging inbraak in de woning en een buurtonderzoek in de wijk. Zij hadden hun dienstvoertuig geparkeerd aan de Berkenlaan tussen de Prieelberk en Berkenring. Toen zij bij de auto terugkwamen, stond deze in brand. De gealarmeerde brandweer was snel ter plaatse en heeft de brand geblust. Niemand raakte gewond. Het politievoertuig is door de brand zwaar beschadigd.

Onderzoek
Brandstichting is een ernstig misdrijf en wordt door de politie altijd hoog opgenomen. Er is direct gestart met een onderzoek. Forensisch rechercheurs voeren een (sporen)onderzoek uit en gisterenavond is begonnen met een buurtonderzoek. Het onderzoek heeft nog niet geleid tot de aanhouding van een verdachte.

Heeft u iets gezien?
Bent u getuige geweest van de brandstichting. U kunt de politie helpen met het oplossen van deze zaak. U kunt ze bereiken via 0900 8844. Belt u liever anoniem? Dat kan ook via 0800 7000.