donderdag, 2. januari 2014 - 19:12 Update: 03-07-2014 0:45

Politie doet oproep om tips na moord op ggz-directeur

Flashphoto | www.flashphoto.nl
Foto: FlashphotoNL
Berkel en Rodenrijs

Bij het schietincident op de Dokkummerstraat in Berkel en Rodenrijs kwam woensdagavond 1 januari een 44-jarige man om het leven.

Het bleek te gaan om de directeur personeelszaken van GGZ inGeest in Amsterdam. De politie is een grootschalig onderzoek gestart en komt graag in contact met mensen die meer weten over dit misdrijf en de mogelijke aanleiding.

Na een melding van een schietpartij op de Dokkummerstraat troffen toegesnelde agenten rond kwart over zeven een gewonde man op straat aan. Hulpverleners hebben de man nog gereanimeerd, maar tevergeefs. Rond kwart voor acht overleed de inwoner van Berkel en Rodenrijs ter plaatse aan zijn verwondingen.

Woensdagavond en - nacht is onderzoek in de omgeving verricht waarbij werd uitgekeken naar verdachte personen. Ook kwamen medewerkers van de Forensische Opsporing ter plaatse om diverse sporen veilig te stellen. Bij het eerste buurtonderzoek spraken rechercheurs met meerdere getuigen. Vrijdag vindt sectie op het lichaam plaats.

Onderzoek

De politie is vandaag een Team Grootschalige Opsporing (TGO) gestart en werkt met een groot aantal rechercheurs aan de zaak. Het team brengt momenteel het leven van het slachtoffer in kaart. Vooralsnog is de toedracht van het schietincident onduidelijk. Alle scenario’s worden open gehouden.

Informatie
Ondanks dat het team met meerdere getuigen gesproken heeft, kan de politie alle hulp bij dit onderzoek gebruiken. Bewoners in de omgeving ontvangen daarom een brief met daarin een getuigenoproep.

Uit de eerste verklaringen komt naar voren dat het slachtoffer mogelijk zou zijn neergeschoten door één verdachte, die na zijn daad in de richting van de Oostmeerlaan is gevlucht. De dader had donkere kleding aan.

Heeft u informatie, hoe onbelangrijk die ook mag lijken, die kan leiden tot meer duidelijkheid over dit incident? Slaat u aan op het signalemen of heeft u in de loop van de avond iets opvallends of verdachts gezien en/of gehoord?

Neemt u dan contact op met het rechercheteam via 0900-8844. Anoniem tips doorgeven kan ook via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.