vrijdag, 31. oktober 2014 - 12:07 Update: 31-10-2014 19:26

Politie gaat van deur tot deur in onderzoek containerbaby

Politie van deur tot deur op zoek naar moeder 'containerbaby'
Foto: Politie
Amsterdam

In de zoektocht naar de moeder van de baby die afgelopen weekend werd gedumpt in een ondergrondse vuilcontainer in Amsterdam-West, gaan agenten in Amsterdam de komende dagen van deur tot deur bij de ouders die net een meisje hebben gekregen. Dit heeft een woordvoerder van de politie vrijdag bevestigd.

Donderdag startte de politie met deze onderzoeksmethode. De politie gaat er in het onderzoek van uit dat het kindje mogelijk geregistreerd staat omdat ze een hielprik heeft gekregen. 

Over de precieze werkwijze en de samenstelling van de lijst van ouders wil de politie niet veel kwijt. Wel is er volgens de politie begrip voor deze aanpak. ‘We leggen uit waar we voor komen. Als ze ons hebben binnengelaten en we de baby hebben gezien, wensen we ze een hele fijne tijd. De mensen begrijpen dat we dit doen.’

Het programma Opsporing Verzocht besteedde dinsdag aandacht de zaak van de aan de Fritz Conijnstraat in Geuzenveld-Slotermeer achtergelaten lichtgetinte meisje van zo’n 10 a 20 dagen oud met aan beide ringvingers een afwijking waardoor die ringvingers permanent gebogen zijn. Sinds de uitzending zijn bij de politie 33 tips binnengekomen.

Provincie:
Tag(s):