vrijdag, 31. januari 2014 - 13:03 Update: 03-07-2014 0:43

Politie houdt rekening met liquidatie Amsterdam-Noord

foto van afrekening Amsterdam | Frans van de Sloot
Foto: Frans van de Sloot
Amsterdam

Vrijdagochtend vroeg is in de Den Helderstraat in Amsterdam-Noord rond 7.45 uur een 31-jarige man in een auto doodgeschoten. Dit meldt de politie vrijdag.

'Een Team Grootschalige Opsporing (TGO) is onder leiding van een officier van justitie bezig met het opsporingsonderzoek. Het onderzoeksteam houdt serieus rekening met een liquidatie', aldus de politie.

Meerdere schoten
Rond 7.45 uuur komt bij de politie de melding binnen dat er geschoten zou zijn in de Den Helderstraat. Agenten treffen een zwaargewonde man aan in een auto. Ambulancepesoneel kan niets meer voor hem betekenen. Getuigen melden dat ze meerdere schoten hebben gehoord. De straat is in verband met het onderzoek meteen afgesloten.

Mogelijk vluchtvoertuig uitgebrand gevonden
In de Hilverbeekstraat is een uitgebrande auto aangetroffen. De vindplaats van de auto is ongeveer 500 meter verwijderd van de plaats waar het slachtoffer is doodgeschoten. Om die reden houdt de politie er rekening mee dat er mogelijk een connectie is.

Getuigenoproep
Het onderzoeksteam komt graag in contact met mensen die vanochtend of in de afgelopen dagen iets verdachts hebben gezien of gehoord in de omgeving van de Den Helderstraat of Hilverbeekstraat. Daarnaast hoopt de politie mensen te spreken die kort na het schietincident een auto met hoge snelheid hebben zien rijden in de richting van de A10, ter hoogte van S115 (Schellingwoude).

Getuigen kunnen zich melden via 0900-8844 of met Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000. In deze zaak is het ook mogelijk om te spreken met de Criminele Inlichtingen Eenheid (CIE) via 079-3458999.