zaterdag, 18. januari 2014 - 9:58 Update: 03-07-2014 0:44

Politie lost schot bij aanhouding inbrekers

Politie lost schot bij aanhouding inbrekers
Foto: Archief FBF.nl

Zaterdagmorgen vroeg zijn twee woninginbrekers in 's Gravenpolder aangehouden. Een dader is gevlucht. Bij de aanhouding van een van de verdachten heeft een agent een waarschuwingsschot gelost.

Rond 04.40 uur kreeg de politiemeldkamer via 112 een melding dat er werd ingebroken in een woning aan de Wilgenstraat. Een alerte buurman hoorde glasgerinkel en zag drie mannen de woning van de buren binnengaan. Hij wist dat er op dat moment geen bewoners aanwezig waren. Diverse politie-eenheden reden snel naar 's Gravenpolder. Bij aankomst wilden de daders net met hun auto wegrijden. Een politieauto reed de auto klem.

Hierdoor ontstond schade aan een geparkeerde auto en de politieauto. De drie mannen gingen er lopend vandoor. Agenten konden de eerste man onmiddellijk aanhouden. De tweede verdachte werd door een politiehond aangehouden. De derde verdachte wist te ontkomen. Door diverse agenten, geholpen door een tweede politiehond, werd in de wijde omgeving vergeefs gezocht.

De politie is een onderzoek naar de inbrekers gestart. Zo is de vluchtauto in beslag genomen en wordt een forensisch sporenonderzoek in de woning en de auto uitgevoerd. Omdat de politie nog volop met het onderzoek bezig is, worden nu nog geen gegevens van de aangehouden mannen gemeld. Zij worden vandaag verhoord.

Provincie:
Blik op 112: