maandag, 18. augustus 2014 - 13:35 Update: 18-08-2014 15:32

Politie neemt drone in beslag na vliegen in donker boven publiek

Politie neemt drone in na vliegen in donker boven publiek
Foto: EHF
Den Haag

De politie heeft afgelopen zaterdag in Den Haag een drone van een 45-jarige Hagenaar in beslaggenomen nadat hij tijdens en na het vuurwerkfestival zijn drone boven het vuurwerk en het publiek op de Boulevard had laten vliegen. Dit meldt de politie maandag.

Zaterdagavond omstreeks 22.50 uur, terwijl het vuurwerkfestival in volle gang was, zagen surveillerende agenten een drone vliegen boven zee, ter hoogte van het vuurwerk. De drone viel op vanwege de verlichting op het modelluchtvaartuig. Na alfoop van de vuurwerkshow zagen de agenten dat de drone richting de haven vloog, over het vele publiek op het strand en de boulevard heen. 

Op het moment dat de drone op de Zeekant aan de grond kwam, spraken de agenten de eigenaar aan. De man werd aangehouden en met zijn drone meegenomen naar het politiebureau op verdenking van overtreding van de Regeling Modelvliegen. Op grond van de Regeling Modelvliegen is het bijvoorbeeld verboden om drones buiten daglicht, boven mensenmenigten en boven aaneengesloten bebouwing te laten vliegen. 

De aangehouden verdachte is na verhoor heengezonden. Zijn drone is in beslaggenomen, hangende de behandeling van de zaak door de Dienst Luchtvaartpolitie.

Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):