donderdag, 5. juni 2014 - 19:35 Update: 03-07-2014 0:35

Politie neemt grote partij namaakmerktassen in beslag

Foto namaaktassen Heemstraat | Politie Den Haag
Foto: Politie Den Haag
Den Haag

Mede na klachten van meerdere marktkooplieden dat er vanuit een woning nabij de Delftselaan tassen werden verkocht die ver onder de prijs van echte merktassen lagen, startte de politie van Bureau De Heemstraat een onderzoek.

Ook ontving de politie een melding dat er op een verkoopsite een man actief was namaakmerktassen aan te bieden zonder toestemming van de rechthebbenden en dat die man mogelijk in de buurt van de Delftselaan woonde.

Uit het onderzoek bleek dat vanuit een woning in de Netsscherstraat de tassen werden verkocht. Donderdagmiddag 6 juni betraden agenten de woning. In de woning was één slaapkamer geheel als pakhuis in gebruik.

In de betreffende kamer vonden agenten ongeveer 1000 namaak tassen die direct in beslag werden genomen. Het betrof tassen van de ‘merken’ als Gucci, Prada Louis Vuiton. Deze tassen werden verkocht voor 50 tot 60 euro per stuk. De rechthebbende merkhouders doen aangifte. De tassen bleken door een 17-jarige jongen te worden verhandeld. Hij bleek niet thuis te zijn. De 17-jarige zoon wordt uitgenodigd voor verhoor aan het bureau. De tassen namen de agenten in beslag.