dinsdag, 30. september 2014 - 9:47 Update: 30-09-2014 9:51

Politie pakt eigenaren Amsterdams hotelbedrijf op om reeks strafbare feiten

Politie pakt eigenaren Amsterdams hotelbedrijf op om reeks strafbare feiten
Foto: foto ter illustratie
Amsterdam

De politie van Amsterdam heeft dinsdagochtend twee mannen en een vrouw, in leeftijd variërend van 40 tot 44 jaar, aangehouden op verdenking van fraude. De drie verdachten zijn eigenaar van een hotelbedrijf in Amsterdam. Ze worden verdacht van oplichting, valsheid in geschrifte, witwassen en mensensmokkel.

De verdachten zijn aangehouden tijdens doorzoekingen van vijf woningen en vier bedrijfspanden, onder meer in Amsterdam. Bij de actie waren behalve officieren van justitie van OM Amsterdam en van het Functioneel Parket een aanzienlijk aantal politiemensen betrokken, onder wie financiële rechercheurs, forensisch/technisch specialisten en politiemensen in uniform. Er is in Nederland op enkele miljoenen Euro's beslag gelegd. De bedrijfsactiviteiten in de hotels blijven gewoon doorgaan.

Aanleiding tot het onderzoek onder supervisie van OM Amsterdam vormde een verdachte vastgoedtransactie. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten. De drie vandaag aangehouden verdachten zitten in beperkingen, wat betekent dat ze alleen met hun advocaat contact mogen hebben. Daarom doen politie en OM op dit moment over deze zaak geen verdere mededelingen.

Provincie:
Blik op 112: