zondag, 14. september 2014 - 20:16 Update: 14-09-2014 20:17

Politie pakt twee tieners op voor brand parkeergarage Den Haag

Politie pakt twee tieners op voor brand parkeergarage Den Haag
Foto: EHF
Den Haag

De afgelopen dagen heeft de politie twee minderjarigen van 16 en 17 jaar aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de brand in de parkeergarage in de Brueghelstraat in Den Haag. Dit heeft de politie bekendgemaakt.

Woningen ontruimd
Zaterdagavond 16 augustus ontstond in de bewuste parkeergarage brand. Boven de parkeergarage gelegen woningen werden vanwege de rookontwikkeling ontruimd. Door de brand raakten twee auto's onherstelbaar beschadigd. Ook liepen zo'n 20 andere auto's rookschade op. Omdat niet duidelijk is hoe de brand ontstond stelde de politie een onderzoek in. In het regionale opsporingsprogramma Team West bij Omroepwest werd ook aandacht voor de zaak gevraagd.

Brandstichting
Uit dat onderzoek kwam naar voren dat de brand was aangestoken en dat beide verdachten daar vermoedelijk een rol in hebben gehad. De politie hield beide jongeren afgelopen week aan. De 17-jarige zit nog vast. De andere verdachte is na zijn voorgeleiding onder schorsende voorwaarden in vrijheid gesteld. Beide verdachten worden verdacht van brandstichting.

Provincie:
Blik op 112: