maandag, 14. juli 2014 - 12:48

Politie Rotterdam druk met schietincidenten

Politie Rotterdam druk met schietincidenten
Foto: archief
Rotterdam

De politie is een onderzoek gestart naar een schietincident in de nacht van zondag op maandag in de Samuel Mullerstraat waarbij niemand gewond raakte. De politie heeft nog geen verdachte aangehouden.

Rond 03:45 uur belde een 21-jarige Rotterdamse de politie met de mededeling dat ze harde knallen hoorde en dat de mogelijke schoten haar wakker maakten. Ter plaatse gekomen agenten troffen een gat in een ruit en in een muur in de woning. Het onderzoek in de omgeving leverde een aantal kogelhulzen op. Niemand raakte gewond en er is nog geen verdachte aangehouden. Het onderzoek wordt voortgezet. Vooralsnog ziet de politie geen verband met een schietincident eerder die nacht in de Nicolaas Beetstraat.

Tweede schietincident

Daar heeft de politie een 24-jarige Rotterdammer aangehouden. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij een schietincident die nacht op de Nicolaas Beetstraat. Niemand raakte gewond.

Rond 02:00 uur meldden getuigen dat ze meerdere schoten hoorden. Ter plaatse gekomen agenten startten een onderzoek en troffen op straat diverse hulzen en drie beschadigde auto’s. Op basis van verklaringen van getuigen kon de verdachte korte tijd later in de nabije omgeving door middel van een benaderingstechniek gevaarlijke verdachten (BTGV) worden aangehouden. Hij is voor verhoor overgebracht naar een politiebureau en het onderzoek wordt voortgezet.

Provincie:
Blik op 112: