zaterdag, 23. augustus 2014 - 9:14 Update: 23-08-2014 11:12

Politie schiet gericht op vijftal inbrekers

Politie lost schoten bij achtervolging op groep mannen
Foto: fbf
Oost-Souburg

Agenten hebben na een korte achtervolging drie mannen aangehouden. Ze zouden kort daarvoor een woning in de Middelburgsestraat in het Zeeuwse Oost-Souburg zijn binnengedrongen.

Wat zich exact in de woning heeft afgespeeld is nog onduidelijk. De politie kreeg op zaterdag 23 augustus 2014 rond 2.20 uur een melding dat vijf mannen een woning zouden zijn binnengedrongen aan de Middelburgsestraat. Toen agenten de straat in kwamen rijden kwam er een auto tegemoet met daarin vermoedelijk het vijftal. Daarop ontstond een korte achtervolging die in de Ritthemsestraat te voet werd voorgezet. Een 22-jarige en 24-jarige Vlissinger en een 21-jarige Oost-Souburger konden daar worden aangehouden.

Regentessestraat
De twee andere verdachten wisten te ontkomen. Op de Regentessestraat zijn door de politie twee waarschuwingsschoten gelost. Ook is er tenminste één keer gericht geschoten. Het is nog onduidelijk waarom er geschoten is.

Eerder op de avond
Het incident houdt mogelijk verband met een eerdere melding over een ruzie op straat tijdens een feestje. Daarbij zouden zo'n 20 personen betrokken zijn. Rond 1.00 uur arresteerden agenten op de Middelburgsestraat een 20-jarige Middelburger die in het bezit was van een stroomstootwapen en daarmee een van de andere feestgangers bedreigd zou hebben. Rond 1.30 uur werd op dezelfde straat nog een andere 20-jarige Middelburger opgepakt. De man voldeed niet aan vorderingen van agenten. Hij is vroeg op de ochtend naar huis gestuurd met een proces-verbaal op zak. Mogelijk kwamen de mannen die de woning binnendrongen verhaal halen.

Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):