zondag, 17. augustus 2014 - 9:08 Update: 17-08-2014 21:41

Politie sluit brandstichting parkeergarage Haagse Schilderswijk niet uit

Woningen ontruimd voor brand in parkeergarage
Foto: MV
Den Haag

Zaterdagavond rond 21.20 uur is er in de Haagse Schilderswijk brand ontstaan in een parkeergarage in de Brueghelstraat. Er zijn 40 woningen ontruimd in verband met rookontwikkeling.

Twee voertuigen gingen in vlammen op, daarnaast liepen nog eens 22 voertuigen rook- en roetschade op. Niemand raakte bij de brand gewond. De bewoners van één woning zijn elders opgevangen. De overige bewoners konden terug naar hun woningen.

De alarmcentrale werd rond tien voor half tien gebeld door een bewoner van de Brueghelstraat. Er kwam rook uit de meterkast. Bij aankomst van de hulpdiensten bleek er ook rook uit de ondergelegen parkeergarage te komen. Na een eerste verkenning bleek het te gaan om een brand in de parkeergarage. Omdat er een hevige rookontwikkeling ontstond werd besloten de bovengelegen woningen te ontruimen. Door het inzetten van meerdere brandweerploegen was de brand snel onder controle.

De bewoners zijn opgevangen en door de gemeente geïnformeerd over het verdere verloop en afhandeling van het incident. Vandaag zal Haagwonen een informatienummer openstellen. Maandagavond zal er voor de betrokken bewoners een bewonersbijeenkomst worden georganiseerd. Zij worden hierover per brief geïnformeerd.

Brandstichting niet uitgesloten
De politie onderzoekt de oorzaak van de brand in de parkeergarage in de Brueghelstraat in de Haagse Schilderswijk. Omdat niet duidelijk is hoe de brand ontstond stelt de politie een onderzoek in. 'Brandstichting kan niet worden uitgesloten', aldus de politie.

Provincie:
Blik op 112: