maandag, 24. november 2014 - 11:31 Update: 24-11-2014 11:40

Politie vindt na tip 1300 kilo gevaarlijk vuurwerk in woonwijk en voorkomt ramp

Politie vindt na tip 1300 kilo gevaarlijk vuurwerk in woonwijk en voorkomt ramp
Foto: Politie
Amsterdam

De politie heeft afgelopen week na een tip bij bel M, de Meld Misdaad Anoniemlijn, een grote hoeveelheid zwaar vuurwerk aangetroffen in een pand in Oud-West.

De ruim 1300 kilogram vuurwerk dat voornamelijk niet voor particulier gebruik was lag in een ruimte onder meerdere woningen. Na onderzoek werd een 65-jarige verdachte aangehouden en gehoord. Hij is inmiddels in vrijheid gesteld hij blijft wel verdachte. Het onderzoek duurt voort.

Het onderzoeksteam, bestaande uit politiemensen dat zich met het Donkere Dagen Offensief bezighoudt, nam de tip van Bel M snel in behandeling. Zij namen het bewuste pand onder observatie. Op enig moment werd besloten het pand binnen te gaan en men trof  tientallen dozen met het gevaarlijke vuurwerk aan. Bij het vervolgonderzoek werd een verdachte getraceerd en aangehouden. Deze hoeveelheid gevaarlijk vuurwerk opslaan onder woningen had bij een brand tot een ramp kunnen leiden. Het gevaarlijke vuurwerk wordt op een veilige plek onderzocht, opgeslagen en zal elders onbruikbaar worden gemaakt.

Provincie:
Blik op 112: