vrijdag, 9. mei 2014 - 13:47 Update: 03-07-2014 0:36

Politie weet één van de vier ontvoerders Hilversum te arresteren

Foto van politieauto in donker | Archief EHF
Foto: Archief EHF

Verdachten van een ontvoering hebben vanuit een bestelbus in de nacht van donderdag op vrijdag op de snelweg op een politieauto geschoten. Dit meldt de politie vrijdag.

'Donderdagavond laat werd een 46-jarige man tegen zijn wil meegenomen in Hilversum', aldus de politie. De man werd rond 23.35 uur aangevallen door twee mannen op de Banckertlaan. De man liep op straat en werd daar door twee mannen met bedekte gezichten bedreigd met een vuurwapen en geslagen.

Geschoten op politieauto
Hij verzette zich en schreeuwde dat de politie gebeld moest worden. Een derde verdachte kwam erbij en zij trokken het slachtoffer een rode bestelbus in, die door een vierde verdachte bestuurd werd. Zij reden weg naar de A27 richting Eemnes. Omwonenden belden inderdaad de politie, die de bestelbus achtervolgde. De gijzelnemers schoten vervolgens meermalen op de politieauto, waardoor deze meer afstand moest houden en de bestelbus kwijt raakte.

Achtervolging in Lelystad hervat
Meerdere politieauto’s waren op zoek naar de bestelbus en op de Vogelweg in Lelystad kon de achtervolging hervat worden. De verdachten reden met zeer hoge snelheid en gevaarlijke manoeuvres door de Waterwijk. Op de Griend raakte de bestelbus weer uit het zicht.

Kort daarop belde het slachtoffer de politie en kon melden dat hij zich op de Archipel bevond. De bestelbus was daar gestopt en drie van de vier verdachten waren verdwenen. De vierde verdachte, een 43-jarige Amsterdammer, bevond zich nog op de Archipel en kon direct aangehouden worden.

Het slachtoffer is naar het ziekenhuis gebracht met hoofd- en snijwonden. De politie heeft de zaak in onderzoek en is op zoek naar de overige drie verdachten. Mogelijk hebben zij iets achtergelaten in tuinen of openbaar groen rond de Archipel.

Wie iets aantreft, wordt verzocht contact op te nemen met de politie. De politie vraagt ook eventuele getuigen, of mensen die meer weten over deze zaak, contact op te nemen met de recherche in Hilversum, via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.