zaterdag, 21. juni 2014 - 15:05 Update: 03-07-2014 0:34

Politie zoekt getuigen van neersteken 20-jarige Boschenaar

Foto van man met mes
Foto: SXC
Breda

De politie zoekt getuigen van een steekincident op de Grote Markt dat in de nacht van vrijdag op zaterdag tussen 02.00 en 02.30 uur plaatsvond.

Een 17-jarige jongen uit Breda is als verdachte aangehouden.

Een 20-jarige man uit Den Bosch werd op de Grote Markt bij de hoek van de St. Janstraat en de Halstraat neergestoken. Hij was even daarvoor met een aantal vrienden wat gaan eten in een fastfoodrestaurant aan de Karnemelkstraat. Bij het naar buitengaan zag hij jongeren zitten. Daar is vermoedelijk een schermutseling geweest. Hij verklaart dat een van hen hem achtervolgde tot op de Grote Markt. Daar sloeg de verdachte hem en stak hem met een onbekend voorwerp. De Bosschenaar raakte gewond in zijn borst en aan zijn hoofd. Hij werd door ambulancepersoneel naar het ziekenhuis gebracht.

Agenten hielden op de hoek van de Houtmarkt en Nieuw Ginnekenstraat een 17-jarige Bredase verdachte aan. Hij is overgebracht naar het cellencomplex.

Getuigen gezocht

De toedracht van het gevecht is niet duidelijk. De politie zoekt daarom getuigen die het voorval in de Karnemelkstraat hebben gezien, of die meer weten over wat er gebeurde op de route naar de Grote Markt of van het steekincident op de Grote Markt zelf. Zij kunnen contact opnemen met 0900-8844 en vragen naar de districtrecherche Baronie.

Provincie:
Blik op 112: