maandag, 17. maart 2014 - 9:12 Update: 03-07-2014 0:40

Politie:Limburgse woning Bandidos door explosief beschadigd

Politie:Limburgse woning Bandidos door explosief beschadigd
Foto: Archief FBF.nl
Nieuwstadt

Een rechercheteam is maandag nog volop bezig met het onderzoek naar aanleiding van een incident bij een woning van motorclub Bandidos in het Limburgse Nieuwstadt het afgelopen weekend. Dit meldt de politie maandag.

'Zondag is er een buurtonderzoek gehouden en is er door de Forensische Opsporing een sporenonderzoek gedaan bij de woning', aldus de politie.

Woning niet beschoten
Uit buurtonderzoek kwam naar voren dat in de nacht van zaterdag op zondag rond 03.00 uur een klap is gehoord door omwonenden. Uit een eerste analyse door onderzoekers van de Forensische Opsporing blijkt dat de woning niet is beschoten, maar dat het gaat om een mogelijk explosief welke de schade heeft veroorzaakt. Ten gevolge van het incident raakten de woning en enkele geparkeerde auto's op meerdere plaatsen beschadigd. Niemand raakte bij het incident gewond.

Het is op dit moment nog onduidelijk wie er achter de vernielingen zit of van welk motief moet worden uitgegaan, nader onderzoek zal daarover duidelijk moeten geven. De politie zoekt daarom dringend getuigen die mogelijk informatie hebben over deze zaak.

De motorclub Bandidos is sinds zaterdag in het Limburgse Sittart actief. Dat staat op de site van de club gemeld. De beruchte motorclub Bandidos zijn internationaal grote rivalen van de Hells Agels. Begin jaren 90 woedde in Scandinavië een oorlog tussen de twee motorclubs.

Afgelopen zaterdag vond in een woning in Nieuwstad een aanslag plaats met een wapen of explosief. Dat bleek te gaan om de woning van een bewoner die eerder lid was van de Hells Angels en No Surrender, maar nu de oprichter is van de Nederlandse tak van de Bandidos.

Burgemeester Jos Hessels van Echt-Susteren zegt tegenover L1 er vooralsnog niet van uit te gaan dat de aanslag op de woning in Nieuwstadt in verband staat met de oprichting van een nieuwe motorclub in de regio.

Politie en justitie houden de ontwikkelingen scherp in de gaten.

Provincie:
Tag(s):