maandag, 11. augustus 2014 - 8:49 Update: 11-08-2014 16:54

Politie:vrouw rijdt opzettelijk in op tieners

Vrouw aangehouden na aanrijden kinderen
Foto: Archief MV
Sint Nicolaasga

De politie heeft zondagavond een 57-jarige automobiliste uit Sint Nicolaasga aangehouden nadat de vrouw een ernstig aanrijding had veroorzaakt.

Bij dit ongeval raakten twee jongens uit dorp van 14 jaar gewond, waarvan één ernstig. De politie verdenkt de vrouw dat ze opzettelijk op de twee is ingereden.

Ernstig gewond
​Agenten hadden een melding gekregen van een ernstig ongeluk op het fiets- en voetpad tussen de Kerklaan en de Dobbeleane. Toen ze daar samen met de andere hulpdiensten arriveerden, waren al diverse omstanders bezig met het verlenen van eerste hulp. Eén van de twee slachtoffers bleek ernstig gewond. Hij werd door het personeel van de ambulance en de traumahelikopter gestabiliseerd en vervolgens met de helikopter overgevlogen naar het UMCG in Groningen. De andere jongen bleek licht gewond te zijn geraakt. Hij werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Heerenveen. Na behandeling mocht de jongen het ziekenhuis weer verlaten.

Onderzoek naar oorzaak
​De politie startte direct een onderzoek naar de oorzaak van de ernstige aanrijding. Bureau Verkeersongevalsanalyse verrichte onder andere sporenonderzoek en ook de auto van de vrouw werd in beslag genomen voor sporenonderzoek. Daarnaast werd met diverse getuigen gesproken. Op grond van het eerste onderzoek lijkt er op dat een al langer lopend conflict ten grondslag licht aan deze ernstige aanrijding. Reden om de automobiliste aan te houden. Ze werd overgebracht naar het politiebureau en daar voor nader onderzoek ingesloten. Bureau Slachtofferhulp werd ingeschakeld om de vele getuigen op te vangen.

Provincie:
Blik op 112: