donderdag, 21. augustus 2014 - 21:49 Update: 21-08-2014 21:52

PSV boekt minimale zege in Eindhoven

(ElfVoetbal - BlikOpNieuws) PSV heeft Shakhtar Salihorsk verslagen.

In het Philips Stadion won de ploeg van Phillip Cocu met 1-0. Adam Maher was in de tweede helft de doelpuntenmaker.

Adam Maher maakte na een klein uur het enige doelpunt van de wedstrijd. Hij schoot vanaf een meter of twintig raak. Daar kwam wat geluk bij kijken, want onderweg werd de bal aangeraakt door een verdediger. De doelman van Shakhtyor was daardoor kansloos. Voor de 21-jarige middenvelder was het zijn eerste doelpunt sinds 15 december 2013. Toen scoorde hij twee keer tegen FC Utrecht.

PSV had het daarvoor lastig met de ploeg uit Wit-Rusland. FC Shakhtyor Soligorsk was vooral naar Eindhoven gekomen voor een doelpuntloos gelijkspel. Joshua Brenet kreeg de grootste kans in de eerste helft. Hij schoot naast.

In het matig gevulde stadion kreeg Luuk de Jong in de blessuretijd nog dé kans op de 2-0. Hij had zijn vizier echter niet op scherp staan.