zondag, 24. augustus 2014 - 19:33 Update: 24-08-2014 19:46

PSV leert Ajax in ArenA een lesje

Amsterdam

(Elfvoetbal/BlikopNieuws) PSV ging zondagmiddag op bezoek in de Amsterdam ArenA en met drie punten in de zak keren de Eindhovenaren huiswaarts. Na negentig minuten stond er een 1-3 eindstand op het scorebord.

PSV nam de touwtjes in handen, maar Ajax kwam na een kwartier op voorsprong. Een perfecte pass van Davy Klaassen zorgde ervoor dat Anwar El Ghazi het ijs brak. De aanvaller klopte Jetro Willems en kopte de bal bekeken over doelman Jeroen Zoet.

Aan Eindhovense zijde was het Georginio Wijnaldum waar veel dreiging vanaf kwam. Maar Jasper Cillessen keerde zijn inzetten. Ook de pogingen van Memphis Depay konden niet worden omgetoverd in doelpunten.

Zeven minuten na de thee was het PSV dat op gelijke hoogte kwam. PSV kwam er flitsend uit via de counter. Luuk de Jong bezorgde de bal aan Luciano Narsingh, die het doelpunt aan Depay gunde.
Even later was het Narsingh die voor de 1-2 zorgde, na een goede pass van opnieuw De Jong. Ajax probeerde de gelijkmaker te forceren, maar invaller Florian Jozefzoon zorgde ervoor dat Ajax de deksel op haar neus kreeg. De overwinning van PSV is de eerste in Amsterdam sinds 2008.