woensdag, 5. februari 2014 - 21:25 Update: 03-07-2014 0:43

PSV verslaat Cambuur moeizaam

Foto van PSV voetbal | Archief FBF
Leeuwarden

(ELF-Voetbal) PSV Eindhoven ging vanavond op bezoek bij SC Cambuur Leeuwarden. Je kan het dit seizoen eigenlijk niet meer zeggen over een wedstrijd van de Eindhovenaren, maar dit was er toch echt een die ze moesten winnen. En dat gebeurde ook, maar nipt.

Huurling Bryan Ruiz was niet fit genoeg om te starten, waardoor Luciano Narsingh in de basis begon. Verder verving Joshua Brenet Santiago Arias, die helemaal niet bij de selectie zat. Adam Maher begon op de bank, Oscar Hiljemark mocht zijn plek op het middenveld innemen.

Al na twee minuten leek het een vervelende avond voor de bezoekers te gaan worden. Via een corner en de kluts belandde de bal vlak voor Jeroen Zoet. Elvis Manu was er pijlsnel bij om de 1-0 achter de doelman te schieten.

Een kwartiertje later kreeg Cambuur een tikje. Bartholomew Ogbeche moest het veld verlaten. De aanwinst had wat last van zijn been, Michiel Hemmen verving hem.

Het eerste half uur probeerde PSV constant verzorgd op te bouwen, maar namen de Friezen het leer alweer snel over. Met snelle counters creëerde de thuisploeg kansjes, maar het waren vooral slordigheidjes waardoor de mogelijkheden werden verprutst.

Maar na 37 minuten spelen was het uitgerekend Jeffrey Bruma die de gelijkmaker maakte. Een vrije trap van Stijn Schaars werd verkeerd beoordeeld door Leonard Nienhuis. Vervolgens was de verdediger er attent bij om de 1-1 binnen te koppen. Gisteren (dinsdag) kreeg hij het nog verbaal aan de stok met een aantal supporters. Vandaag maakte hij dus het belangrijke doelpunt, om vervolgens het PSV-logo uitbundig te kussen.

In de slotfase van die eerste helft drukten de bezoekers door en gingen ze hard op zoek naar de voorsprong. Die kwam er niet voor de theepauze.

In het kwartier na de rust was het spelbeeld hetzelfde als in de eerste helft. PSV probeert op te bouwen, maar de Friezen prikken er met razendsnelle counters soms doorheen.

Toch was het de ploeg van Phillip Cocu die na een uur voetballen de voorsprong pakte. Elvis Manu probeerde te verdedigen, maar Luciano Narsingh was hem te snel af. Hij gaf de bal voor, waarna Jürgen Locadia de 1-2 binnen kon tikken.

In het laatste half uur kantelde de wedstrijd. Cambuur moest en ging op jacht naar een doelpunt, PSV verdedigde en probeerde er via de counter uit te komen. Ondanks wat angstige momenten voor de Eindhovenaren, lukte het de ploeg van Dwight Lodeweges niet om te scoren.

PSV pakt dus drie punten en staat nog één punt achter nummer zes AZ Alkmaar en twaalf achter koploper Ajax, die morgen nog in actie komt. Cambuur moet vrezen voor de degradatiestreep. Als NEC Nijmegen vanavond wint van NAC Breda, staan de Friezen weer op de zestiende plek.