zondag, 31. augustus 2014 - 14:55

PSV verslaat Vitesse en blijft koploper

(ELF Voetbal/Blik op Nieuws) PSV heeft ook haar vierde Eredivisiewedstrijd van het seizoen weten te winnen. De club uit Eindhoven was in het eigen Philips Stadion met 2-0 te sterk voor Vitesse, dat daardoor dieper in de degradatiezone wordt gedrukt.

Bij PSV was er een basisplaats weggelegd voor nieuwkomer Andres Guardado. De Valencia-huurling zag zijn ploeg na drie minuten bijna op achterstand komen na dom balverlies van zijn voet. Bertrand Traoré had het vizier echter nog niet op scherp staan. Pas na een half uur mocht de thuisploeg ook haar eerste goede mogelijkheid noteren. Na een actie van Luciano Narsingh wist Adam Maher het doel van de bezoekers net niet te vinden. Kort voor de theepauze liet ook Memphis Depay zich zien. De sterspeler van PSV zag op zo'n dertig meter van het doel de ruimte om uit te halen. De poeier van de Oranje-international spatte uiteindelijk uiteen op de lat.

Na de rust was PSV minder tijd nodig om tot grote kansen te komen. Na 48 minuten was hetLuuk de Jong die zijn ploeg op voorsprong zette met zijn eerste Eredivisietreffer voor de club uit Eindhoven. De spits leek zich vast te lopen, maar na een tussenkomst van Narsingh kon hij alsnog doeltreffend afwerken: 1-0.

Gaandeweg de tweede helft vorderde ging Vitesse meer druk zetten om de geleden schade te herstellen. De ploeg kreeg kansen via Zakaria Labyad en Traoré maar wist het net niet te vinden. Omdat namens PSV Narsingh en De Jong kansen op de 2-0 mistte, leek het bij een 1-0 zege voor de Eindhovenaren te blijven. Daar dacht Maher echter anders over. Nadat Depay werd gestuit door Vitesse-doelman Piet Velthuizen, schoot de middenvelder de beslissing in het doel (2-0).

Door de zege blijft PSV koploper in de Eredivisie. De ploeg heeft na vier wedstrijden nog geen verliespunten. Vitesse staat ook na dit weekeinde op de zeventiende plaats. In de eerste vier duels vergaarde de club uit Arnhem slechts één punt.