zondag, 14. december 2014 - 17:16 Update: 14-12-2014 17:18

PSV weet topper tegen Twente al in eerste helft te beslissen

Eindhoven

(Elfvoetbal/BlikopNieuws) PSV heeft zondag de topper tegen FC Twente in haar voordeel beslist. Twee doelpunten in de eerste helft werden de Tukkers fataal: 2-0. Het tweede bedrijf ging als een nachtkaars uit.

adat Memphis Depay vlak voor de wedstrijd was gehuldigd voor zijn honderdste wedstrijd voor PSV kon de bal rollen in de topper tegen FC Twente. PSV maakte een gedreven indruk in de eerste tien minuten. Echt grote kansen kreeg de koploper van de Eredivisie echter niet, maar FC Twente kwam niet over de Brabantse middenlijn.

De beste kans van het duel kwam na een kwartier uit de koker van FC Twente. Na een uitstekende aanval via Kyle Ebecilio en Cuco Martina kwam spits Torgeir Børven oog-in-oog met Jeroen Zoet. Die redde met zijn billen, waarna de Noorse aanvaller vervolgens op het uitgestoken been van Jeffrey Bruma stuitte. Vervolgens schoot ex-FC Twentenaar Luuk de Jong de bal recht in de handen van Sonny Stevens, die van trainer Alfred Schreuder de voorkeur kreeg boven Nick Marsman.

In de twintigste minuut kwam PSV alsnog aan de leiding. De Jong kopte bij de tweede paal een corner van assistenkoning Jetro Willems binnen. De spits liep daarbij een oogwond op, want ook raakte hij het achterhoofd van Rasmus Bengtsson. De Jong maakte PSV's 63ste Eredivisie-doelpunt in het kalenderjaar 2014. Vorig jaar kwam de ploeg tot 78 doelpunten in de competitie, en in 2012 wist de ploeg zelfs 99 keer te scoren in de Eredivisie. Voor De Jong betrof het zijn vierde kopgoal van het seizoen. Alleen Michael de Leeuw (vijf) scoort vooralsnog vaker met het hoofd.

Jetro Willems gaf alweer zijn zesde assist van het seizoen, waarmee hij het assistklassement van de verdedigers van de Eredivisie aanvoert. Alleen Davy Klaassen van Ajax (acht) gaf meer assists dit seizoen. Tommy Oar (FC Utrecht) gaf er ook zes. Op slag van rust rondde Georginio Wijnaldum een combinatie tussen De Jong en Luciano Narsingh keihard af: 2-0.