zaterdag, 6. december 2014 - 23:02 Update: 06-12-2014 23:04

PSV wint met 1-3 ondanks openingsgoal FC Dordrecht

Dordrecht

(Elfvoetbal/BlikopNieuws) Geen stunt van FC Dordrecht in de Eredivisie. PSV schrok even, maar hield het hoofd koel en liep vooral dankzij Georginio Wijnaldum uit naar een comfortabele overwinning: 1-3.

Het eerste schot in Dordrecht was in de tweede minuut van Wijnaldum. Filip Kurto redde zijn inzet. Kans nummer twee liet vervolgens twee minuten op zich wachten. Ditmaal bracht Kurto redding op een steenharde kopbal van Luuk de Jong.

Wat volgde was een gebeurtenis die geheel tegen ieders verwachting in plaatsvond, FC Dordrecht maakte het openingsdoelpunt. De thuisploeg had al vijf duels op rij niet meer gescoord, maar deed dat uitgerekend na zes minuten tegen de koploper. Mart Lieder pikte een rebound op toen Jeroen Zoet een knal van Joris van Overeem alleen met zijn voeten kon te keren. Tot vandaag scoorde de club voor het laatst op 19 oktober dankzij een doelpunt van Rick ten Voorde in het thuisduel met FC Utrecht (1-3). Het doelpunt van Mats Lieder betrof de snelste goal voor FC Dordrecht sinds 6 mei 1995. Romeo Wouden opende toen in de tweede minuut de score op bezoek bij FC Groningen (2-2).

Na welgeteld twintig minuten kwam PSV weer op gelijke hoogte met De Schapenkoppen. Wijnaldum ontfermde zich over de bal en drukte af: 1-1. Een prachtige pass van Jetro Willems, met rechts, werd door Gini prachtig verzilverd met zijn hoofd. Een dikverdiende comeback van PSV.

Nog in de eerste helft kreeg PSV de kans om vanaf de strafschopstip - een vermeende handsbal van Funso Ojo - op voorsprong te komen, waar het niet dat Memphis Depay de bal met een stiftje op de lat kreeg. Echter bleek het slechts uitstel van executie, want op slag van rust kopte De Jong alsnog een fraaie voorzet van Willems binnen. Een verdiende voorsprong voor de Eindhovenaren.

De laatste keer dat de nummer achttien van de ranglijst van de Eredivisie thuis van de koploper won was 7 november 1999, toen NEC met 2-1 te sterk was voor PSV. Op bezoek bij de lijstaanvoerder won de hekkensluiter zelfs nog nooit. En daar zou het ook vandaag niet tot komen, want al snel na de rust sloeg PSV een gaatje met FC Dordrecht. Wijnaldum maakte zijn tweede treffer van de avond: 1-3.

Halverwege de tweede helft kwam FC Dordrecht met tien man te staan. Ilias Haddad kreeg zijn tweede gele kaart nadat hij nauwelijks waarneembaar hands maakte. Arbiter Higler vond het echter 'rijp' voor zijn tweede gele kaart. Van enige spanning was zodoende totaal geen sprake meer. In de slotfase raakte Wijnaldum zowel paal als lat. Invloed op de 1-3 stand had dat niet meer.