woensdag, 4. juni 2014 - 17:46 Update: 03-07-2014 0:35

Ramses wint Nipkowschijf

Foto van Ramses | AVRO
Foto: Avro
Amsterdam

De winnaar van de Zilveren Nipkowschijf in 2014 is Ramses, de vierdelige AVRO-dramaserie over de jonge jaren van artiest Ramses Shaffy. Dat werd woensdag bekend gemaakt tijdens de prijsuitreiking in De Vorstin in Hilversum.

Edwin Evers
De Zilveren Reissmicrofoon gaat naar Edwin Evers voor zijn programma Evers Staat Op. Het wordt sinds 2000 uitgezonden door 538.

Eerder was al bekend dat een Ere Nipkowschijf is toegekend aan de serie Zomergasten van de VPRO, die al sinds 1988 te zien is met wisselende presentatoren.

Daarnaast kende de jury een Ere Reissmicrofoon toe aan het radio-oeuvre van Clairy Polak, die onder meer de radioprogramma’s De Klassieken, Met het Oog op Morgen, De Editie, Radio 1 Journaal, De Ochtenden en Ophef en Vertier heeft gepresenteerd.

Eervolle vermelding RTL Late Night
Het tv-programma RTL Late Night van RTL 4 kreeg een eervolle vermelding. Andere genomineerden voor de Nipkowschijf waren De Kwis met Paul de Leeuw (BNN-VARA) en De bergen achter Sotsji van Jelle Brandt Corstius van de VPRO.
Voor de Reissmicrofoon waren ook genomineerd Open Radio met Timur en Rámon (BNN-VARA) en De Hoorspelfabriek (diverse omroepen).

Categorie:
Tag(s):