zondag, 9. november 2014 - 19:59

Rekik schiet PSV in extra tijd langs Heracles

(ELF-Voetbal/Blik op Nieuws) PSV heeft zondag in extremis weten te winnen op bezoek bij Heracles Almelo. Na een 1-0 achterstand zag het er lange tijd niet naar uit dat de Eredivisiekoploper zou gaan winnen, maar Karim Rekik bezorgde zijn ploeg in de blessuretijd de zege.

Heracles kwam op voorsprong door een enorme fout van PSV-doelman Jeroen Zoet. De goalie wist een zwabberende vrije trap van Oussama Tannane niet goed te verwerken, waarna Bryan Linssen met rechts via de binnenkant van de paal binnen wist te werken (1-0). Op slag van rust was het Luuk de Jong die voor de gelijkmaker tekende. Memphis Depay legde het leer na een goede dribbel uitstekend af op de spits, die klaarstond om af te werken en dat uitstekend deed (1-1).

Na de theepauze was het eerste halfuur niet om te genieten. Het spelbeeld lag voor de hand: Heracles dat inzakte en PSV dat de aanval en de 1-2 zocht. Pas naarmaten het slotsignaal dichterbij kwam, begon de verdediging van Heracles scheurtjes te vertonen. Een voorzet van Depay werd door De Jong prachtig op de lat geknald. Heracles was in de tegenstoot op haar beurt ook gevaarlijk, maar de beste kansen bleven voor de bezoekers.

Depay dacht in de slotfase na een goede actie raak te schieten, maar zag zijn bal net voorlangs gaan. Dennis Telgenkamp, die een uitstekende wedstrijd keepte, ging in de tweede minuut van de blessuretijd in de fout door een, op het oog, simpele bal niet te vingen. Vervolgens konKarim Rekik de 1-2 binnentikken.

Ondanks protest van de Heracles-doelman werd de treffer, volledig terecht, goedgekeurd. Daardoor blijft Heracles op de zeventiende plaats in de Eredivisie en behoudt PSV haar voorsprong op nummer twee Ajax. Deze bedraagt nog altijd vier punten.