vrijdag, 11. april 2014 - 10:51 Update: 03-07-2014 0:38

Rijbewijs kwijt na levensgevaarlijk weggedrag

Rijbewijs kwijt na levensgevaarlijk weggedrag
Rijbewijs kwijt na levensgevaarlijk weggedrag
Rijbewijs kwijt na levensgevaarlijk weggedrag

De politie heeft donderdagavond een 29-jarige automobilist uit Rutten aangehouden en zijn rijbewijs ingevorderd.

De man heeft levensgevaarlijk rijgedrag vertoond.

Wegwerkzaamheden
De man reed in eerste instantie over de A7 bij Nuis. Bij wegwerkzaamheden was maar één rijbaan beschikbaar. Een medeweggebruiker zag dat de automobilist pas op het laatste moment naar de juiste rijbaan ging. Vervolgens ramde hij verschillende pilonnen en moesten een aantal wegwerkers opzij springen. De man reed met snelheden tot 180 km/uur. De medeweggebruiker alarmeerde de politie.

Achtervolging
Een motorrijder wachtte de automobilist verderop en gaf hem een stopteken. Hier reageerde de man niet op. Hij bleef zijn weg met hoge snelheid vervolgen, waarbij hij links en rechts inhaalde en ook de vluchtstrook gebruikte. Op enig moment raakte hij zelfs een voor hem rijdende auto, maar hij stopte niet.

Aanhouding
Vanaf knooppunt Joure nam de man de A6 richting Lemmer. Bij Oosterzee nam hij de afrit. Op de afrit is hij door een politieauto van achteren aangereden, waardoor de man wel moest stoppen. Omdat de man bekend is met vuurwapengebruik, is de autoprocedure toegepast. Agenten hebben met getrokken wapen de bestuurder uit de auto gepraat. Hij is aangehouden en geboeid overgebracht naar het cellencomplex.

Rijbewijs ingevorderd
De automobilist moest zijn rijbewijs inleveren op grond van gevaarlijk rijgedrag. Daarnaast bestaat het vermoeden dat hij mogelijk onder invloed van alcohol en/of drugs heeft gereden. Er is een bloedproef van de man afgenomen om hier duidelijkheid over te geven.

Provincie:
Tag(s):