vrijdag, 16. mei 2014 - 21:22 Update: 03-07-2014 0:36

Rivièrabad Spijkenisse ontruimd na problemen met chloorpomp

Foto van zwembad | Flashphoto | www.flashphoto.nl
Foto: FlashphotoNL
Spijkenisse

In Spijkenisse is vrijdagavond het Rivièrabad ontruimd.

Dit gebeurde nadat een aantal kinderen tranenden ogen had gekregen. Maar er waren ook kinderen met ademhalingsproblemen. Op het moment van de ontruiming waren er bijna 300 kinderen in het zwembad. Dit meldt de Veiligheidsregio op Rijnmondveilig.nl. Er zijn veel ambulances uit de wijde omtrek, van Zeeland tot Den Haag, naar Spijkenisse gestuurd. Alle kinderen zullen uit voorzorg gecontroleerd worden door medisch personeel.  Ook bereiden de ziekenhuizen in de regio  zich voor op een eventuele opvang van kinderen. Een woordvoerder van de veiligheidsregio in de media: 'Er waren honderden kinderen. Je kunt je voorstellen dat we ze zo snel mogelijk willen onderzoeken, daarom willen we er zo veel mogelijk hulp bij halen.'

Rond half 10 vrijdagavond was iedereen uit het zwembad. De kinderen en hun ouders worden opgevangen in de nabijgelegen Arcaplex bioscoop aan de Groene Kruisweg. De problemen in het zwembad zijn vermoedelijk ontstaan door een defecte chloorpomp.

Update

De veiligheidsregio heeft laten weten dat er inmiddels 12 kinderen naar een ziekenhuis zijn overgebracht. Er waren 382 mensen aanwezig in het zwembad, inclusief ouders en personeel.